WEB MARKETING

Oglašavanje proizvoda i usluga

Web marketing je niz aktivnosti u cilju oglašavanja proizvoda i usluga putem interneta.

Terminologija je vrlo široka za ovaj vid oglašavanja pa se često u tom smislu spominje Internet oglašavanje, internet marketing, i-marketing, e-marketing, online marketing i sl.
Internet oglašavanje ime više prednosti u odnosu na konvencionalne oblike. Najvažnija prednost je njegova znatno niža cijena i mogućnost ciljanog oglašavanja željenih skupina ili regija.
Strategija web marketinga je vrlo široka, a među najvažnijim je:

  • SEO – optimizacija sadržaja za web tražilice
  • Marketing društvenih mreža
  • Marketing sadržaja
  • Email marketinga
  • Oglašavanje na tražilicanaGoogle AdWords

 

Google AdWordsVelika prednost ove vrste oglašavanja je mogućnost pokretanja kampanje već za manje od 100 kn a rezultati su vidljivi i točno mjerljivi odmah.

Google-AdWords

Google AdWords je platno oglašavanje po kojem se vaš oglas pojavljuje ukoliko riječi koje korisnik upisuje u Google odgovaraju vašim ključnim riječima, a vidljiv je iznad ili pokraj rezultata pretraživanja.

Google AdWords je način oglašavanja na osnovi cijene po kliku. To znači da platite samo kada netko klikne na vašu web lokaciju.
Proračun se unaprijed definira, a može se pokrenuti kampanja s već manje od 100 Kn dnevno.

Prednosti ovog načina oglašavanja je i mogućnost prilagodbe prikaza vašeg oglasa lokalno ili globalno. To znači da ciljate oglase na korisnike u određenim zemljama, regijama, gradovima ili unutar postavljene udaljenosti od svoje tvrtke ili trgovine.

Naša zadaća je da na osnovu savjetovanja sa klijentom izradimo slikovni i tekstualni oglas, odaberemo adekvate ključne riječi te postavimo i vodimo najoptimalniju kampanju.